Vladimir Nišević

[ Novinar ]

Vladimir Nišević karijeru je započeo 2000. godine radeći kao novinar u rubrici Svijet u sklopu dnevnih novina Republika. Tijekom svojih sveučilišnih dana honorarno je radio u različitim vrstama medija, što je bilo veliko iskustvo koje je kasnije mogao nadograditi.

Početkom novog tisućljeća prebačen je u nacionalni magazin Nacional, koji je u to vrijeme imao nakladu od oko 50.000 primjeraka i bio je prvo vodeće tjedno izdanje u Hrvatskoj.

Dvije godine nakon što je postao urednik posebnih priloga u Nacionalu, postaje glavni urednik Zagreb Newsa, publikacije s najvećom tiražom u Hrvatskoj do sada.

Nakon što je napustio Nacional počeo je raditi u Večernjem listu gdje je bio urednik zagrebačke rubrike. Vladimir je u Poslovnom dnevniku karijeru započeo kao urednik posebnih izdanja, a nakon toga urednik vijesti (urednika na desku). Nakon nekoliko godina postao je pomoćnik glavnog urednika za posebna izdanja – u tom razdoblju je 3 godine bio na čelu izdanja New York Times Weeklyja posebnog izdanja koje Poslovni dnevnik radio u suradnji s The New York Timesom.

Zadnjih pet godina, organizacijskom promjenom u Upravi Poslovnog dnevnika, obnašao je dužnost zamjenika glavnog urednika, a posljednje 3 godine je glavni urednik Poslovnog dnevnika. Također, posljednjih 5 godina sudjelovao je u sadržajnom osmišljavanju i kreiranju različitih konferencija, okruglih stolova i drugih događanja koja su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list.

[ Releated Sessions ]

All Sessions by Vladimir Nišević